כשירות תרבותית בחינוך
היום הבינלאומי של TEC עוסק מדי שנה בחינוך לסובלנות, בקשרים בין תרבויות, בשיתופיות חינוכית ובשימוש במודלים חינוכיים לשבירת סטיגמות ולהגברת האמון בין תרבויות שונות בחברה הישראלית. הרבה שותפים עוזרים בארגון היום הזה (מכון מופת המזכירות הפדגוגית- משרד החינוך , עמותת ניר, קתדרת אונסקו באוניברסיטת בר אילן וארגונים בינלאומיים מפורסמים כמו : IAIE (International Association for Intercultural Comptence) NAME (National Association for Multicultural Education) , KAME (Korean Association for Multicultural Education) וHistory for Peace מהודו .
יום טק המקוון הבינלאומי של TEC מוקדש לטפח חינוך לסובלנות, גישור על פערים תרבותיים, שיתוף פעולה חינוכי ושימוש במודלים חינוכיים לפירוק סטיגמות ולטפח אמון בקרב קהילות מגוונות. למרות המחויבות העולמית לקידום סובלנות, דיאלוג ואמפתיה, אנו עדים לעלייה מטרידה באפליה, גזענות ושנאה ברחבי העולם. על המורים לפתח יכולת בין-תרבותית כדי לנווט במורכבות הכיתה של המאה ה-21. מיומנות חיונית זו חיונית למתן מענה לצרכים המגוונים של התלמידים, מזעור הטיות, טיפוח מודעות גלובלית ושיפור התקשורת.
יום מקוון זה ב-29 בינואר 2025 יארח ארגונים ועמותות שהקדישו מזמנם לפעילויות חינוכיות משמעותיות לשינוי חברתי. הוא יכלול שילוב דינמי של הרצאות תיאורטיות, דיוני פאנל וסדנאות אינטראקטיביות בהנחיית מחנכים וחוקרים מוערכים מהודו, אירופה, ארה”ב וישראל. פורמטים אלה מעודדים חקירה ודיאלוג סביב תיאוריות עכשוויות ומהווים השראה ליוזמות חינוכיות מעשיות וחדשניות. האירוע מיועד למגוון רחב של משתתפים, לרבות סטודנטים, מורים, מנהלי בתי ספר, סטודנטים, מחנכים להשכלה גבוהה, קובעי מדיניות במגזר החינוכי וארגונים המוקדשים לקידום מיומנות בין-תרבותית.
מטרת הכנס היא להעשיר דיונים בין משתתפים מתרבויות שונות מרחבי העולם על תיאוריות מבוססות תוך השראה לפרקטיקות חינוכיות מעשיות ויצירתיות על ידי שילוב תובנות תיאורטיות עם סדנאות אינטראקטיביות.
תרגום סימולטני לאנגלית, ערבית ועברית יהיה זמין.